وضعیت ناخن ها میتواند چیزهای زیادی را در مورد سلامت کلی به شما بگویند. تغییر رنگ، ضعف و شکنندگی ناخنها همه به بیماری های مختلفی اشاره دارند. اما درباره دلیل زرد شدن ناخن ها چه میدانید؟! آیا همه زردی ناخن ها، لزوما یک وضعیت پزشکی را هشدار میدهند؟ چه چیزی منجر به سندرم ناخن زرد […]
وضعیت ناخن ها میتواند چیزهای زیادی را در مورد سلامت کلی به شما بگویند. تغییر رنگ، ضعف و شکنندگی ناخنها همه به بیماری های مختلفی اشاره دارند. اما درباره دلیل زرد شدن ناخن ها چه میدانید؟!
آیا همه زردی ناخن ها، لزوما یک وضعیت پزشکی را هشدار میدهند؟ چه چیزی منجر به سندرم ناخن زرد میشود و روش های درمان آن به چه صورت است؟ این موارد سوال های میباشد، که در این بخش از مطالب سلامت و مراقبت از مجله وقت مد(vaghtemod.ir)، به آنها پاسخ داده ایم.
سندرم ناخن زرد چیست؟
سندرم ناخن زرد؛ یک بیماری نادر است که ناخن ها، ریه ها و اندام شما را تحت تاثیر قرار میدهد. افراد مبتلا به سندرم ناخن زرد، ناخنی زرد رنگ و منحنی شکل دارند که ممکن است ضخیم باشد یا بیفتد. متخصصان نمیدانند چه چیزی منجر به سندرم ناخن زرد میشود، اما میتواند با گردش خون نامناسب، مشکلات مربوط به تخلیه لنفاوی یا تجمع مایع در اطراف ریه مرتبط باشد.
بر اساس گزارش مجله زیبایی و مراقبت از ناخن vaghtemod، این بیماری، سندرم ناخن زرد نامیده میشود؛ زیرا تجمع لنف در زیر ناخن ها، باعث زرد شدن آنها میشود. این اتفاق در هر سنی میتواند، رخ دهد اما بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال مشاهده میشود. سیستم لنفاوی بخشی از سیستم ایمنی است که لنف (مایعی بی رنگ با سلول های ایمنی مبارزه کننده، با عفونت) را در سراسر بدن حمل میکند.
مشکلات در سیستم لنفاوی میتواند باعث ایجاد لنف شود؛ این امر منجر به تورم زیر پوست در قسمت های مختلف بدن میشود.
علائم زردی ناخن
اگر ناخن های زرد دارید متوجه موارد زیر میشوید:
- ضخیم شدن ناخن، یکی از علائم زردی ناخن است.
- اونیکولیز، مشکلی است که ناخن ها از بستر خود جدا میشوند.
- ناخن ها رشد نمیکنند. در این باره، ۱۰ روش شگفت انگیز برای افزایش رشد سریع ناخن را بیاموزید.
- بسته به علت زردی ناخن، امکان دارد علائم دیگری را نیز مشاهده کنید. برای مثال، با بیماری سندرم ناخن زرد، با علائم مشکلات تنفسی، سینوزیت، سینوزیت مزمن و تورم اندام تحتانی روبرو میشوید.
دلیل زرد شدن ناخن چیست؟
دلایل زردی ناخن عبارتند از موارد زیر:
- عفونت قارچی ناخن یا اونیکومیکوزیس، میتواند باعث تغییر در رنگ، شکل یا بافت ناخن شود. قارچ ناخن اغلب ناخن های انگشت دست یا پا را ضخیم تر کرده و منجر به تغییر شکل و زردی ناخن میشود. این نوع عفونت در استخر، رختکن های عمومی و از طریق ابزارهای مانیکور ناخن منتقل میشود.
- کمبود ویتامین، میتواند ناخن ها را شکننده و زرد کند. ناخن زرد؛ میتواند ناشی از کمبود ویتامین A یا C اتفاق بیفتد. روش های تقویت ناخن را در مطالب قبلی سلامت، آموزش داده ایم.
- با افزایش سن و پیری پوست، ناخن ها ضعیف تر شده و ممکن است زرد شوند. این یک روند طبیعی پیری پوست است و هیچ مشکلی برای سلامتی ندارد.
- استفاده مکرر از لاک، به ویژه رنگ های روشن مانند قرمز و نارنجی یا نگه داشتن طولانی مدت لاک روی ناخن میتواند منجر به زردی ناخن شود.
- پسوریازیس ناگوال، زمانی رخ میدهد که سلول های دفاعی بدن به انگشتان دست یا پا حمله میکنند. این موضوع میتواند ناخن ها را از نظر بافت موج دار، تغییر شکل داده، شکننده، ضخیم و خالدار کند.
- سیگار؛ میتواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند برونشیت یا آمفیزم را به دلیل غلظت بالای مواد سمی مانند نیکوتین افزایش دهد. نیکوتین میتواند به پوست، به انگشتان دست و ناخن نفوذ کند و باعث زرد شدن آنها شود.
- تغییرات ناخن به دلیل کم کاری تیروئید نیز قابل مشاهده است و شایع ترین تغییرات آن شامل ضخیم شدن و خرد شدن ناخن همراه با شکنندگی و رشد آهسته است.
- علت زردی ناخن میتواند بیماری های زمینه ای کبدی یا دیابت نیز باشد.
- یکی دیگر از علت های شایع زردی ناخن؛ انواع کاشت ناخن، مانند ژلیش ناخن و کاشت ناخن پودری است.
- عوارض جانبی دارویی؛ از دیگر عوامل و دلیل زرد شدن ناخن میباشد.
روش های درمان ناخن زرد چیست؟
درمان زردی ناخن به علت آن بستگی دارد. به احتمال زیاد ناخن ها به دلیل عفونت یا استفاده از محصولات مراقبتی و آرایشی ناخن، دچار زردی شده است. درمان های خانگی برای زردی ناخن همیشه موثر نیستند و گاهی نیاز است برای بهبود به پزشک متخصص مراجعه کنید.
روغن درخت چای برای درمان زردی ناخن
اگر ناخن ها به دلیل عفونت باکتریایی یا قارچ تغییر رنگ داده است، روغن درخت چای درمان مناسبی است که میتوانید آن را امتحان کنید.
یک یا دو قطره روغن درخت چای را با روغن های حامل مانند روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن جوجوبا مخلوط کنید و این ترکیب را روی ناخن های آسیب دیده بمالید. روغن درخت چای به طور موثری از رشد قارچ ناخن جلوگیری میکند. بهترین روغن برای تقویت ناخن و انواع روغن مناسب جلوگیری از شکنندگی ناخن را بشناسید.
جوش شیرین و درمان زردی و قارچ ناخن
قارچ، در محیطی رشد میکند که سطح pH اسیدی باشد. خیساندن انگشتان پا و دست در آب داغ با مخلوط جوش شیرین از گسترش قارچ به نقاط دیگر جلوگیری میکند. جوش شیرین یک محیط قلیایی ایجاد کرده و در طی چندین مرتیه خیساندن، ناخن ها را شفاف و سالم میکند.
استفاده از جوش شیرین، یکی از راه های درمان خانگی ناخن زرد است.
درمان خانگی زردی ناخن با روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی دارای خواص ضد میکروبی است. این روغن در برابر قارچ ها و باکتری ها موثر است و اگر مطمئن نیستید به چه علت دچار زردی ناخن شده اید؛ آن را به یک درمان عالی تبدیل میکند. روغن پونه کوهی باید قبل از اعمال روی ناخن های آسیب دیده با روغن های حامل مخلوط شود.
آب اکسیژنه برای بهبود لکه و زردی ناخن موثر است
پر اکسید هیدروژن، در ترکیب با جوش شیرین به سفید کردن دندان ها کمک میکند و این یک عنصر رایج در خمیر دندان های سفید کننده است. آب اکسیژنه دارای توانایی های اکسید کننده است، که آن را به پاک کننده لکه تبدیل میکند؛ به همین دلیل یک درمان عالی برای لکه های و زردی ناخن به شمار میرود.
رنگ لاک تیره به مینای ناخن نفوذ میکند و آنها را برای همیشه لکه دار میکند. آب اکسیژنه به عمق ناخن رفته و آنها را روشن میکند. مخلوط کردن پراکسید هیدروژن در آب گرم و خیس کردن ناخن ها امکان دارد لکه و زردی ناخن را درمان کند و افزودن جوش شیرین آن را موثرتر میکند.
منبع:وقت مد