آموزش آشپزی :مرغ پرتقالی تا پیش از این یکی از روش های رستورانی بوده است.همان طور که می دانید مزه دار کردن مرغ در طبخ خوراک بسیار مهم است. بعد از خوردن مرغ پرتقالی بدون شک شما هم به این نتیجه می رسید که این خوراک یکی از خوشمزه ترین غذا هایی است که دوباره […]
آموزش آشپزی :مرغ پرتقالی تا پیش از این یکی از روش های رستورانی بوده است.همان طور که می دانید مزه دار کردن مرغ در طبخ خوراک بسیار مهم است. بعد از خوردن مرغ پرتقالی بدون شک شما هم به این نتیجه می رسید که این خوراک یکی از خوشمزه ترین غذا هایی است که دوباره آن را درست کنید.این مرغ لذیذ و خوشمزه را می توانید به تنهایی و یا در کنار انواع پلو همچون باقالی پلو، زرشک پلو و … سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی :
- ۲عدد ران کامل مرغ
- ·۱لیوان و نیم آب پرتقال طبیعی
- ·۱عدد پیاز
- ·۴قاشق غذا خوری کره
- ·۳قاشق غذا خوری زعفران دم کرده
- به مقدار لازم نمک
- به مقدار لازم فلفل
- به مقدار لازم زرد چوبه
- یک قاشق چای خوری رب
- به دلخواه خود آلو
- ۲لیوان آب جوشیده
آموزش آشپزی برای تهیه مرغ پرتقالی
۱- در ابتدا مرغ را در کره و با حرارت پایین سرخ کنید تا همه قسمت های به خوبی سرخ و طلایی شود. یادتان باشد که کره در دمای بالا سریع می سوزد. باید مرغ را در کره و با حرارت پایین سرخ کنید.
۲- قبل از آنکه مرغ را سرخ کنید پوست مرغ را بگیرید. حتما ظرفی را انتخاب کنید که مرغ به خوبی در آن جا شود و بتوانید آن را به آسونی مرغ را تفت دهید. پیازها رو شسته و نگینی خرد کنید. برای سرخ کردن پیاز میتوانید ، از روغنی که مرغ را در آن سرخ کرده بودید استفاده کنید.
۳- بعد از سرخ شدن پیاز آن را با مرغ مخلوط کرده و نمک را به آن اضافه کنید.
۴- اگر طعم پرتقال هایی که استفاده کرده اید شیرین باشد طبیعتا طعم خوراک شما هم شیرین می شود برای اینکه شیرینی مرغ را درست کنید می توانید در انتهای پخت خورشت مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید تا به طعم دلخواه برسید.
۵- فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید رب را نیز اضافه کنید. البته رب سلیقه ای است. بسیاری ترجیح می دهند که مرغ بیشتر زعفرانی باشد و رب اضافه نمی کنند.
۶- در صورت تمایل به اضافه کردن رب گوجه فرنگی، ابتدا آن را در کمی روغن به صورت جداگانه تفت دهید. بعد از اضافه کردن رب آب جوش را اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا مرغ در آب جوش بپزد. هر ازگاهی در قابلمه را برداشته و مرغ را کمی زیر و رو کنید.
۷- زمانی که مرغ نیم پز شد، زعفران و آب پرتقال طبیعی را به آن اضافه کنید. یادتان باشد که باید حتما از آب پرتقال طبیعی استفاده کنید. آب پرتقال را قبل از اضافه کردن به مرغ؛ از یک صافی بگذرانید. هسته پرتقال باعث تلخی مرغ میشوذ .
۸- در این مرحله از آشپزی می توانید آلو را نیز اضافه کنید. حتما آلو مرغوب خریده و آن را بشویید. می توانید قبل از اضافه کردن آلو به مرغ، چند دقیقه ای آن را در آب جوش بگذارید تا کمی باز شده و شن های احتمالی آن خارج شود.
۹- اجازه دهید تا همه این مواد به آرامی در کنار هم بپزند. در حین پخت در قابلمه را برداشته و غلظت سس را بررسی کنیدکه سس مرغ باید کاملا غلیظ شده باشد. برای پخت اینگونه غذا به هیچ وجه نباید حرارت را زیاد کنید چرا که ممکن است باعث ته گرفتن مرغ یا سوختن پیاز شود.
۱۰- کمی سس را بچشید. می توانید برای اضافه کردن ترشی مرغ به آن کمی آب لیمو اضافه کنید. البته بسیار دوست دارند مرغ پرتقالی را ملس بخورند. در این صورت مقداری شکر نیز میتوانید به مرغ اضافه کنید.البته اگر آب پرتقال خودش ترش و شیرین باشد؛ نیازی به افزودن شکر و آبلیمو نیست.
۱۱- در صورت تمایل می توانید تکه های هویج و یکی دو حبه سیر نیز به مرغ پرتقالی اضافه کنید. هویج می تواند به ملس شذن مرغ کمک کند. البته آب پرتقال به تنهایی طعم ملایم و در عین حال مطبوعی به مرغ می دهد، در آموزش مرغ پرتقالی می توان به این نکته نیز اشاره کرد که سیر نیز می تواند به خوشمزه شدن مرغ پرتقالی کمک کند. انتخاب پرتقال مناسب برای این غذا خیلی مهم است، حتما از پرتقال های پر آب و ساده استفاده کنید. اگز از پرتقال هایی مثل پرتقال تامسون استفاده کنید احتمال تلخ شدن غذای شما وجود دارد. مهم ترین نکته در تلخ شدن مرغ پرتقالی انتخاب پرتقال مناسب است.
جایگزین پرتقال
در صورتی که پرتقال در دسترس نداشته باشیم می توانیم از آب پرتقال نیز استفاده کنیم. برای سالم تر شدن و خوشمزه تر شدن غذا توصیه می شود از آب پرتقال طبیعی استفاده شود، زیرا آب پرتقال صنعتی می تواند باعث تلخ شدن خورش شود.
منبع:یومی کوک