کلم پلو شیرازی خوشمزه کلم پلو یکی از انواع پلو های شیرازی است که علاوه بر خوشمزگی بسیار پر خاصیت است. اگر مى خواهید از سبزیجات بیشتر در غذاهایتان استفاده کنید، ما به شما کلم پلو را پیشنهاد مى کنیم. این غذا باب طبع بچه ها است و بسیار لذیذ است. مواد لازم برای تهیه […]
کلم پلو شیرازی خوشمزه
مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی :
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
برنج | ۴ پیمانه |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
کلم | ۷۰۰ گرم |
سبزی معطر شامل ریحان، تره، ترخون و شوید | ۲۵۰ گرم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
پودر لیموعمانی | به میزان لازم |
طرز تهیه کلم پلو شیرازی:
پیاز داغ های آماده را به همراه زردچوبه، فلفل و کمی روغن داخل تابه بریزید. کلم را به صورت رشته رشته خرد کنید (یا رنده کنید) و به مواد اضافه کنید.
مواد را روی حرارت ملایم خوب تفت دهید تا کاملا مخلوط شوند سپس دوسوم لیوان آب اضافه کنید و در تابه را ببندید تا کلم پخته و نرم شوند.
پس از این که کلم نرم شد، در تابه را بردارید تا آب اضافی آن تبخیر شود بعد از اینکه آب کلم ها کاملا تبخیر شد، دو قاشق غذاخوری از سبزی های معطر را کنار بگذارید و باقی سبزی ها را به همراه کمی نمک و پودر لیمو عمانی به کلم اضافه کنید.
مواد را کمی تفت دهید. دقت کنید که تفت دادن بیش از حد سبب تلخ شدن سبزی در غذا می شود. بعد از سرخ کردن آن را کنار بگذارید.
برای تهیه ی گوشت قلقلی ها ابتدا پیازها را رنده کنید و کاملا آب آن را بگیرید سپس داخل یک کاسه گوشت چرخ کرده، سبزی معطر، آرد نخودچی، نمک و فلفل و پیاز رنده را بریزید و کاملا ورز دهید تا یکدست شوند. مقدار کمی از مایه را بردارید و به کمک دست گرد کنید.
گوشت قلقلی ها را داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید سپس در تابه را ببندید تا خوب پخته و سرخ شوند.
در حین پخت گوشت ها برنج را آبکش کنید و داخل مواد سبزی بریزید و برنج را با سبزی مخلوط کنید. سپس داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد را داخل آن بچینید و برنج و گوشت ها را به صورت لایه ای داخل قابلمه بریزید. تا در حین دم کشیدن برنج کوفته های قلقلی هم مغز پخت شوند.
در پایان مقداری آب جوش داخل تابه ای که روغن گوشت ها قرار دارند بریزید و روی برنج بدهید. در صورت تمایل می توانید مقداری زعفران آبکرده روی آن بریزید. و دم کنی روی در قابلمه قرار بدهید و اجازه بدهید برنج دم بکشد.