تشخیص زعفران با کیفیت گیاه زعفران یک گیاهی است که دارای ارزش بسیاری است به طوری که به عنوان طلای سرخ نامیده میشود و در ادامه تفاوت بین زعفران با کیفیت و بی کیفیت را یاد خواهید گرفت. از زعفران در مواد غذایی استفاده میشود و بیشتر با برنج مورد مصرف قرار میگیرد. البته قابل […]
تشخیص زعفران با کیفیت
گیاه زعفران یک گیاهی است که دارای ارزش بسیاری است به طوری که به عنوان طلای سرخ نامیده میشود و در ادامه تفاوت بین زعفران با کیفیت و بی کیفیت را یاد خواهید گرفت.
از زعفران در مواد غذایی استفاده میشود و بیشتر با برنج مورد مصرف قرار میگیرد.
البته قابل ذکر میباشد که زعفران در کتابهای متفاوت از خواص سنتی آن بسیار بیان شده است که از دم نوش آن مورد استفاده قرار میگیرد.
زعفران و ایدهٔ تشخیص زعفران اصل
هرگاه قصد خرید زعفران اصل دارید بهتر است که بدانید از زعفران آسیاب شده صرفه نظر کنید زیرا در این پودر احتمال وجود گلرنگ و رنگ و نداشتن عطر کمتر به نسبت گل اصلی زعفران میباشد و از لحاظ قیمتی هم دارای ارزش کمتری میباشد.
این طلای سرخ را در زمان پودر کردن باید از کوبهای دستی استفاده کرد تا زعفران هدر نرود و از آسیاب کردنش اجتناب فرمایید.
خواص زعفران چیست؟
زعفران به خاطر ترکیبات خاصی که دارد میتواند در سیستم غدد درون ریز ما بسیار مؤثر واقع میشود و در تقویت خلق و خوی ما اثر گذار است، در عملکرد اعصاب، بهبود گردش خون و دستگاه گوارش، ارتقای عملکرد سلول، درمان گر سرماخوردگی، تقویت کنندهٔ پوست و استحکام استخوان، بهبود افسردگی و حافظه و جلوگیری از آلزایمر، کاهش فشارخون و خطر ابتلای به بیماری قلبی و عروقی، بهبود خواب و درمان زخم معده و.. میتواند تأثیرگذار باشد و برای رفع این موارد بیان شده میتوانید زعفران را مصرف نمایید.
موارد مصرف زعفران برای چه افرادی ضرر دارد؟
در افرادی که دارای این شرایط هستند بهتر است که در مصرف زعفران اجتناب کنند.
افرادی که دارای وزن زیادی هستند زیرا این گیاه میتواند اشتها آور باشد و باعث چاقی بیشتر بشود، افرادی که دارای تعریق کف دست هستند، خانمهای باردار و در نهایت افرادی که تمایل به افسردگی دارند نباید زعفران را مورد مصرف قرار بدهند زیرا باعث نشاط خواهد شد.
با توجه به شرایط آب و هوایی مرغوبترین زعفران دنیا و ایران در قسمت خراسان رضوی و جنوبی یافت خواهد شد، در مناطق دیگری هم یافت شده و کشت زعفران صورت میگیرد ولی کیفیت عالی در این دو استان نام برده خواهد بود.
رنگ دهی زعفران
زعفران از گرانترین ادویهها به شمار میرود، و همین دلیلی است برای اینکه افراد میخواهند به بهترین نحو ممکن از آن استفاده کنند.
اگر میخواهید زعفران شما دارای رنگ بسیار خوبی باشد، بهتر است که با روش اصولی آن را مهیا کنید که بهترین روش دم کردن زعفران با یخ و یا آب جوش میباشد.
بهتر است که زعفران را از افرادی که مطمئن هستید خریداری کنید، زیرا در بسیار تقلب میشود، بهتر است زعفران را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
انواع زعفران
اگر میخواهید با انواع زعفران آشنا شوید ادامه را از دست ندهید، زعفران دارای قسمتهای متعددی است که آن را به چندین قسمت تقسیم میکنند، پوشال، سرگل، نگین، دسته، زعفران سفید را میتوان نام برد، در زعفران پوشال که کلالهٔ آن است که به مقداری از ریشه که همان زعفران سفید نام دارد به همراه است.
زعفران سرگله معروفترین نوع زعفران به شمار خواهد آمد که در گلپران فروش رفته که قسمت قرمز جدا کرده و اصلاً قسمت زردی و ریشه در آن دیده نخواهد شد.
زعفران نگین در این قسمت به خاطر رنگ دهی و بالا بودن عطر از گرانترین نوع زعفران خواهد بود.
زعفران دسته که بعد از جدا کردن زعفران به طور کامل از ریشهٔ سفید از گلها به همان صورت خشک خواهد شد.
زعفران سفید که در قسمت ریشه کلاله زعفران میباشد که رنگ خاصی نداشته ولی خاصیت آن شبیه زعفران اصلی میباشد.
اگر به دنبال زعفران عالی و خوب هستید که دارای کیفیت بالایی هم باشد و خواص زعفران را داشته و دارای قیمت مناسبی هم باشد بهترین نوع همان زعفران سرگل خواهد بود که از همه نوع مناسبتر میباشد و البته این را هم بدانید که در زعفران دسته به خاطر اتصال کلاله به ریشه سفید احتمال وجود تقلب بسیار کمتر میباشد.
روش تشخیص زعفران با کیفیت و بدون کیفیت
در هر صنفی افراد سودجو هستند که در امر خرید زعفران هم بسیار باید توجه داشت زیرا احتمال وجود تقلب وجود دارد که البته نه تنها برای مشتریان خطر دارد بلکه به دلیل نبود کیفیت عالی میتواند باعث ضرر به کشاورزان هم بشود.
روشهای تقلب در فروش زعفران میتواند در بالا بردن وزن زعفران، رنگ کردن قسمت سفیدی زعفران، استفاده کردن از رنگ مصنوعی و افزایش مواد رشته به عنوان زعفران اصلی میباشد که در زمان خرید کردن باید به همهٔ این موارد توجه بسیار داشت.
راههای تشخیص زعفران با کیفیت در هنگام خرید
عطر واقعی زعفران اصلی شیرین و دارای طعم تلخی است، همچنین میتوانید از کاغذ کاهی استفاده کنید که با وجود زعفران اصلی میتواند از اثر چربی بر روی کاغذ باقی بماند که نشانهٔ زعفران خوب است و در غیر این صورت احتمال تقلب وجود داشته است، از لحاظ ظاهری باید کلالهها دارای انحنا باشد و در صورت مشاهدهٔ براق بودن زیادیش باید به اصل بودنش شک کرد، اگر تکه ای از زعفران را روی شعله قرار دهید باید به رنگ بنفش و یا نارنجی دربیاید، اگر زعفران را در آب جوش قرار بدهید با تغییر رنگ از قرمز به سفیدی میتوان تقلب را شاهد بود زیرا رنگ زعفران اصل در آب جوش تغییر نخواهد کرد.
بهتر است اطلاعات خود را درزمینهٔ تشخیص زعفران اصل و فرع بالا ببرید و هرگونه تقلب را آگاه باشید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید و بتوانید زعفران اصل را خریداری نمایید.
موارد مصرف زعفران
استفاده از قسمتهای متفاوت زعفران بستگی به نوع استفادهٔ شما دارد مانند استفاده از زعفران سرگل بهترین نوع برای تهیهٔ چای و غذا میباشد به دلیلی داشتن طعم و عطر واقعی ولی اگر میخواهید از خواهش زعفران بهره ببرید میتوانید از زعفران سفید استفاده کنید که از لحاظ قیمتی هم بسیار پایین است.
کاربردهای زعفران در رنگ دهی و مصارف خوراکی و درمانی میباشد که البته برای انجام شیرینی پزی هم از این طلای سرخ استفاده میشود.
اگر کیفیت زعفران برای شما ارزش دارد بهتر است که زعفران نگین را خریداری کنید ولی اگر رنگ دهی آن مورد توجه شما میباشد میتوانید از زعفران سرگل استفاده کنید که خواص همان زعفران نگین را خواهد داشت که بهترین نوع زعفران را میتوان از زعفران قائنات خریداری کرد زیرا دارای کیفیت بسیار عالی میباشد.
اهمیت کیفیت زعفران
زعفران کیلن به دلیل دارای بودن ارزش مالی احتمال سود جویی وجود دارد که برای اجتناب از هرگونه تقلب زعفران را در آزمایشگاه مورد تأیید قرار میدهند که موارد دیگری را جایگزین زعفران نکنند که وجود این تأییدیه میتواند در زمان صدور زعفران بسیار با ارزش باشد زیرا درجههای کیفی زعفران در قیمت و عیار آن تأثیرگذار خواهد بود.
بهتر است در زمان خریداری به بسته بندی زعفرانها توجه کنید که معتبر باشد و خالص بودنش را نشان دهد.
وجود رنگ کمتر در امتداد هر رشته از زعفران میتواند نشانهٔ بی کیفیتی زعفران باشد.
بوی زعفران و مزهٔ آن که به تلخی بزند نشانهٔ کیفیت عالی آن است و همچنین زعفران با کیفیت باید یک طرفش به شکل شیپور و طرف دیگرش نازک باشد و تمامی رشتههای زعفران باید یکدست یکرنگ باشد و در نهایت زعفران اصل و با کیفیت اصلاً چرب نمیباشد.
برای خرید زعفران می توانید به فروشگاه کیلن مراجعه کنید.
منبع : keilanfood.com