احتمالا برای شما هم سوال شده است که کراتینه مو چیست و چه فایده ای برای مو دارد!؟ عوامل خارجی زیادی وجود دارند که میتوانند به سلامت فیبر مو آسیب برسانند و به مرور زمان استحکام آن را تضعیف کنند. این عوامل در نهایت ساختار مو را تغییر میدهند و باعث از دست دادن حجم […]
احتمالا برای شما هم سوال شده است که کراتینه مو چیست و چه فایده ای برای مو دارد!؟ عوامل خارجی زیادی وجود دارند که میتوانند به سلامت فیبر مو آسیب برسانند و به مرور زمان استحکام آن را تضعیف کنند. این عوامل در نهایت ساختار مو را تغییر میدهند و باعث از دست دادن حجم و پروتئینهای مو و به ویژه کراتین که جزء اصلی آن است، میشوند. اما در مورد کراتینه مو چه میدانید!؟ آیا با عوارض و فواید کراتینه مو آشنا هستید؟!
در حال حاضر مجموعهای از روشها در بازار زیبایی وجود دارد که به مهر و موم شدن کوتیکول های مو کمک میکند. بنابراین کراتینه از هدر رفتن مواد مغذی و بازسازی فیبر مو جلوگیری خواهد کرد.
از این نظر، کراتینه مو کردن؛ یکی از موثرترین روشهای جدید درمان مو میباشد. این درمان باعث بازسازی و تقویت مو میشود، موخوره را کاهش داده و نرمی و درخشندگی بیشتری به موها میدهد.
کراتینه مو چیست؟ (همه چیز درمورد کراتینه مو که بهتر است بدانید)
کراتینه مو؛ چیزی جز یک درمان برای موها بر پایه کراتین ( پروتئین اصلی تشکیل دهنده مو) نیست. این نوع درمان مو؛ قادر به بازسازی و تقویت تارهای موی است، زیرا مستقیماً روی فیبر مو تأثیر میگذارد.
کراتین مو را میتوان به دو روش مختلف روی تار موها اعمال کرد؛ بسته به این که آیا فقط میخواهید پروتئین ها و مواد مغذی از دست رفته را جبران کنید یا دوست دارید صاف کردن موها را نیز تقویت کنید.
کراتینه مو میتواند با هدف صاف کردن مو یا جبران پروتئین از دست رفته مو باشد.
برای این هدف آخر یعنی صاف کردن موها، توصیه میشود فقط در صورت داشتن موهای سالم و ترجیحاً بدون دکلره از این روش کرتینه کردن مو، بهره بگیرید، زیرا میتواند به فیبر مو آسیب برساند.
برعکس، اگر فقط میخواهید پروتئینها و مواد مغذی موها را تامین کنید و موی آسیبدیده ای (مخصوصاً به دلیل فرآیندهای شیمیایی، رنگ کردن، سفید کردن و حتی استفاده مکرر از سشوار یا اتو) دارید، کراتینه کردن مو گزینه مناسبی میباشد. در این حالت، کراتینه مو؛ به بازگرداندن مواد مغذی از دست رفته به موهای شما و بازگرداندن قدرت و درخشندگی آن کمک میکند.
کراتینه مو برای چه افرادی مناسب است؟!
در مطالب قبلی درمورد انواه روش کاشت مو طبیعی فواید و معایب پیوند مو را توضیح دادیم. کراتینه مو؛ برای کسانی که دارای موهای آسیب دیده، خشک، کشسانی، موهای تیره، وز یا موخوره هستند، مناسب است. عمدتاً به دلیل استفاده از روش های شیمیایی مانند رنگ یا صاف کردن یا به دلیل استفاده بیش از حد از سشوار یا اتو به موها آسیب زیادی وارد میشود که روش کراتین به درمان موهای شما کمک خواهد کرد.
توجه داشته باشید که روش کراتینه مو؛ فقط برای کسانی که پروتئین موهایشان کم است، روش خوبی خواهد بود، در غیر این صورت، میتواند اثر برگشتی داشته باشد و به جای افزایش سلامت و زیبایی مو؛ به دلیل بار پروتئینی زیادی که در طول درمان روی تارها اعمال می شود، آن را ضخیم و کدر کند.
انواع کراتینه مو و تفاوت های آنها چیست؟
به طور کلی دو نوع کراتینه کردن مو وجود دارد؛ کراتینه احیا و کراتینه صافی که هر کدام برای موارد خاصی مورد استفاده قرار میگیرد. کراتینه احیا از زوال مو به دلیل قرار گرفتن مداوم در معرض عوامل آسیبزا، جلوگیری کرده و روند کم شدن پروتئین را معکوس میکند و برای همه انواع جنس مو عالی است. برای موهای ظریف و کم حجم، درمان را با کراتینه انجام میدهیم که با ملایمت بیشتری روی موها عمل میشود و فیبر را بازیابی میکند و موخوره را از بین میبرد.
دو نوع کراتینه مو وجود دارد.
نوع کراتینه صافی؛ در موارد مخالف توصیه میشود؛ که موها، دارای حجم کم و یا ضخامت بالایی باشد، زیرا باعث کاهش حجم مو میشود. فرآیندی که در روش کراتینه صافی باید انجام شود؛ نرم کردن آلفا کراتین (کراتین سخت) است که عملکرد و نگهداری صاف کردن را آسانتر میکند. در واقع کراتینه مو، نوعی پروتئین تراپی است.
تفاوت اصلی بین احیای مو و صاف کردن در ترکیب آنها میباشد. روش کراتین احیا؛ شامل روشهایی است که مستلزم استفاده از عوامل کاهش دهنده کراتین است، در حالی که صاف کردن، امولسیون سوزاننده را در ترکیب خود به ارمغان میآورد.
مراحل انجام کراتینه مو به چه صورت است؟
برای انجام کراتینه مو؛ فقط این مراحل را دنبال کنید تا به موهای زیبا و سالم برسید:
- مرحله اول مراحل انجام کراتینه مو: برای شروع کراتینه کردن مو؛ باید دو بار موهای خود را با شامپوی مخصوص بشویید که پوست سر را عمیقا شستشو میدهد. این محصول به باز شدن کوتیکول های موکمک میکند تا بتوانند مواد مغذی را در طول درمان بهتر جذب کنند.
- مرحله دوم انجام کراتینه مو: در مرحله بعد از مراحل انجام کراتینه مو؛ آب اضافی مو را با کمک یک حوله خشک کنید.
- مرحله ۳ کراتینه کردن مو: حال، در یک بطری اسپری آب، مقداری کراتین مایع بریزید و بعد از اینکه موها را جدا کردید، آن را به هر یک از آنها بمالید.
- مرحله ۴: کراتین را با کمک شانه از بین رشته ها پخش کرده و حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا روی موها اثر کند و سپس شستشو دهید.
- مرحله ۵: در مرحله بعد، دوباره موها را تقسیم کرده و از یک ماسک مرطوب کننده استفاده نمایید. یک کلاه پلاستیکی بر سر خود بگذارید تا حداقل ۲۰ دقیقه روی موها بماند و اثر کند.
- مرحله ۶: آب اضافی موها را، این بار با یک پارچه نخی تمیز (و نه حوله) به آرامی بگیرید.
- مرحله ۷: یک محافظ حرارتی به موهای خود بزنید و با فاصله ۲۰ سانتی متری، موها را با سشوار خشک کنید.
- مرحله آخر از کراتینه کردن مو: فقط در صورتی که میخواهید موهای خود صاف نمایید، میتوانید این کار را با اتو به اتمام برسانید و گرنه مراحل انجام کراتینه مو، به پایین رسیده است.
فواید کراتینه کردن مو چیست!؟!
در اینجا به تمام فوایدی که روش کراتینه مو؛ برای موهای شما به ارمغان می آورد، اشاره میکنیم:
- کراتین، موها را قویتر و محکمتر میکند.
- بازیابی حالت ارتجاعی مو
- روز به روز از فیبر مو در برابر تهاجمات خارجی محافظت خواهد کرد.
- الیاف موهای آسیب دیده را ترمیم میکند.
- کراتینه مو؛ آسیب وارد شده به مو، ناشی از استفاده از مواد شیمیایی یا دستگاههایی با دمای بالا (مانند سشوار و اتو) را التیام میبخشد.
- این روش درمانی مو؛ پروتئینها را به مو باز میگرداند.
- کراتینه کردن مو؛ نرمی و درخشندگی بیشتری به موها میبخشد.
عوارض کراتینه مو چیست؟!
درصورتیکه موهای مجعد یا موج داری دارید، روشهای کراتینه نیز میتواند موهای شما را صافتر کند. اما این روشها، همچنین میتوانند با برخی از عوارض جانبی ناخواسته همراه باشند و ممکن است برخی از مشکلات ایمنی را برای شما ایجاد کنند.
منبع:وقت مد